Andrea napja van. | 2024.04.18

Labdarúgó NB I - Megerősítették posztján a Diósgyőr vezetőedzőjét

2015-11-05 11:55:44

 

A vártnál gyengébb eredmények ellenére megerősítette posztján Bekő Balázs vezetőedzőt a labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK többségi tulajdonosa és vezetése.

    "A sajtóban megjelent találgatásokra reagálva egyértelműen leszögezzük: a DVTK vezetőedzője változatlanul Bekő Balázs, akinek a munkája kapcsán a klub bizalma továbbra is él, annak ellenére, hogy az eredmények egyelőre elmaradnak az elvárásoktól" - áll a klub csütörtöki közleményében.
    A Diósgyőr 14 forduló után - 4 győzelemmel, 3 döntetlennel és 7 vereséggel - csupán a 9. helyen áll az OTP Bank Ligában, ráadásul a Magyar Kupából kiesett, miután a 3. fordulóban kikapott az NB III-as Kozármisleny otthonában.
    A klubvezetők szerint pillanatnyilag az a legfontosabb, hogy a magyar válogatott Európa-bajnoki pótselejtezője miatti szünetet a DVTK szakmai stábja és játékosai a nyugodt felkészülésre fordítsák, ezért is tartották fontosnak leszögezni, hogy novemberben és decemberben mindenképpen a nyáron szerződtetett Bekő irányítja a DVTK-t.
    A közleményben kitérnek rá, hogy az évben még hátralévő öt bajnoki mérkőzés vonatkozásában a többségi tulajdonos és a klubvezetés markáns teljesítendő elvárásokat határozott meg a vezetőedző és a csapat felé, és amennyiben a csapat további szereplése indokolttá teszi az edzőváltást, úgy az esetleges szerződésbontásnak jogi és anyagi természetű akadályai sincsenek.
    Az elmúlt hetekben a sportsajtóban arról cikkeztek, hogy a klub volt játékosa, a spanyol Ferdando Fernández - aki jelenleg a spanyol harmadosztályú CD El Palo trénere - edzőként térhet vissza Diósgyőrbe. Felmerült még Egervári Sándor korábbi szövetségi kapitány, valamint a DVTK korábbi csapatkapitánya, az edzői teendőket megbízottként idén tavasszal öt fordulón keresztül ellátó Vitelki Zoltán neve is Bekő Balázs esetleges utódjaként.