Auguszta napja van. | 2024.03.29

Legyőzte az ausztrálokat a Benedek-csapat - FRISSÍTETT (új: nyilatkozat)

2015-07-15 06:35:10

A két hét múlva rajtoló oroszországi világbajnokságon címvédőként szereplő magyar férfi vízilabda-válogatott 10-7-re legyőzte kedden az ausztrál csapatot felkészülési mérkőzésen, Miskolctapolcán.

    Eredmény:
Magyarország-Ausztrália 10-7 (2-2, 2-3, 5-1, 1-1)
-------------------------------------------------
A magyar gólszerzők: Madaras, Vámos, Hárai 2-2, Szivós, Gór-Nagy, Bedő, Erdélyi 1-1

    A kazanyi vb-re készülő két válogatott múlt csütörtökön, a margitszigeti Vodafone Kupán is találkozott már, akkor 10-8-ra nyert Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese.
    Ezúttal a nyitó negyedben rendre a vendégek vezettek, s a magyarok ugyan egyenlítettek, a szünetet követően 4-2-re megléptek az ausztrálok. Szivós Márton előbb szépített, majd Vámos Márton ötméteresből 4-4-re módosította az állást, de ezt követően ismét a vendégeknél volt az előny.
    A harmadik felvonásban remekelt a Benedek-csapat, sorozatban négyszer volt eredményes, 8-5-re meglépett, és közben Nagy Viktor is szépeket védett. Még volt egy gólváltás, így 9-6-ról indult a befejező negyed, amelyben egy-egy találat született.
    Benedek Tibor szerint csapata teljesítménye a felkészülés során fokozatosan javul, és reméli, hogy amikor kell, azaz a vb-n, jók lesznek.
    "Az első két negyedben aludtunk, lefordultak rólunk. Aztán a harmadik negyedtől már sokkal agresszívebben játszottunk. Amiben sokat kell még fejlődnünk, az az emberelőny-kihasználás. Sok fog ezen múlni" - tette hozzá a kapitány.