Andrea napja van. | 2024.04.18

Kettős győzelem Ausztria felett, ott vagyunk a VB-n

2015-06-13 19:08:33

A magyar női kézilabda-válogatott a világbajnoki selejtező hazai visszavágóján is könnyed, 41–24-es győzelmet aratott Ausztria felett, így kettős győzelemmel tette biztossá helyét a decemberi dániai világbajnokságon.

Tomoriék idehaza is kiütötték Ausztriát (Fotó: Hegedüs Gábor)

NŐI KÉZILABDA VB-SELEJTEZŐ, RÁJÁTSZÁS, VISSZAVÁGÓ
Magyarország–Ausztria 41–24 (17–10)

Továbbjutó: Magyarország, kettős győzelemmel, 74–44-es összesítéssel 

A MÉRKŐZÉS 

Túlzottan nem kellett izgulnia a magyar válogatottnak a találkozó előtt, hiszen idegenben 13 góllal legyőzte Ausztriát, így gyakorlatilag már a párharc első felvonásán megváltotta jegyét a dániai világbajnokságra. De a visszavágót természetesen le kellett játszani Győrben, és mindenki győzelmet várt Németh András csapatától. Kimaradt hetessel kezdtük a találkozót, majd Tomori Zsuzsanna két gyors gólja indította be a magyar gépezetet.

Ezután futószalagon érkeztek a magyar gólok: Bulath Anita és Erdősi Ildikó is remek napot fogott ki, mindketten többször is betaláltak az első tíz percben, a jó védekezésünknek köszönhetően 7–1-re vezettünk a 10. minutum végén. Az osztrákok az első félidő derekán kezdtek felpörögni a maguk módján, Magelinskas, Grausenburger és Engel teljesítménye volt kiemelhető a vendégek közül. A magyar válogatott támadásban sem lazított, Szucsánszki Zita és Triscsuk Krisztina is aktív volt, így hiába javult az osztrákok játéka, a 21. percben 14–7 volt a magyar csapat javára.

A hajrában Bíró Blanka hétméterest fogott, de mindkét csapat magabiztosan lőtte ziccereit, így a szünetben maradt a hétgólos különbség a magyar válogatott javára. (17–10)

A fordulás után más mentalitású osztrák válogatott jött ki a parkettre, sokkal támadóbb, agresszívebb játékot mutattak a vendégek, ami egy rövid ideig meglepte a magyar együttest. Budecevic és Grausenburger volt többször eredményes a vendégeknél, akik feljöttek kétszer is öt gólra.

Ennél közelebb azonban nem tudtak zárkózni, sőt! A 46. percben jöhetett a rászámolás a magyar közönségtől, ugyanis tíz gól volt a különbség. Az osztrákok támadásban rendszeresen hét játékossal álltak fel, vészkapussal, amit többször is kihasznált a magyar válogatott, még a kapus, Janurik Kinga is be tudott találni egész pályáról. Üres kapus gólokból egyre több született, ahogy fáradtak a vendégek, így a különbség is folyamatosan nőtt.

Tóth Gabriella szórta meg magát a hajrában, illetve a mérkőzés legjobbjának megválasztott Hornyák Dóra is többször bevette a vendégek kapuját, a magyar válogatott 17 góllal nyerte a találkozót. (41–24) A párharcot kettős győzelemmel hozták a mieink, akik készülhetnek a decemberi dániai világbajnokságra.

forrás: nemzetisport.hu