Márk napja van. | 2024.04.25

Ezüstérmes a Kazincbarcikai Kézilabda SE

2015-05-19 10:38:50

Az utolsó hazai mérkőzésen dőlt el, hogy hányadik helyen végez az NB II-es bajnokságban a Kazincbarcikai Kézilabda SE férfi csapata. Azt már lehetett tudni pár fordulóval ezelőtt, hogy a harmadik helynél rosszabb helyezést már nem érhetnek el a fiúk, de mivel a saját kezükben volt a sorsuk, így mindenképpen szerették volna győzelemmel zárni a bajnokságot és ezzel együtt begyűjteni az ezüstérmet.

Nem ígérkezett könnyű mérkőzésnek a szombati fellépés, mivel a Tiszavasvári nagyon jó formában érkezett Putnokra, négy mérkőzés óta nem találtak legyőzőre és előtte is csak a bajnok Nyírbátor tudta őket két vállra fektetni.
Az első félidőben be is bizonyították, hogy nem a véletlen műve volt a tavaszi jó szereplésük. Jó védekezésüknek és kiváló kapus teljesítményüknek köszönhetően végig vezettek az első félidőben és csak a barcikai Kornis László kapusnak volt köszönhető, hogy ebben az időszakban nem 5-6 góllal vezetett a Tiszavasvári.

Kornis László (76) 

A második félidőben már a szebbik arcát mutatta a Barcika és sikerült is átvenni a vezetést, de a Szabolcs megyei gárda nem adta könnyen magát és főleg a jó átlövő játékuknak köszönhetően végig ott loholtak az ezüstéremre hajtó barcikaiak után. Ekkor azonban már magabiztosan játszottak Hangosék, és könnyedén lőtték a gólokat, így, ha nehezen is, de sikerült otthon tartani a két pontot.

Kazincbarcikai KSE - Tiszavasvári SE - Quick 2000 30-27 (11-12)

Putnok Városi Sportcsarnok
100 néző
Jv.: Vass, Oláh

KKSE: Kornis (kapus) - Kovács R., Dobó 1, Szilágyi Á. 6, Mészáros 6, Hangos 7, Novák 4, csere: Szilágyi Sz. 3, Kovács D., Nagy 2, Saláta 1, Balogh, Steinbinder

Edző: Závodszky István

A győzelem egyben azt is jelentette, hogy a Kazincbarcikai KSE eddigi legnagyobb sikerét elérve a második helyen végzett az NB II-es bajnokság Észak- keleti csoportjában.

Gratulálunk nekik, csak így tovább! (Reméljük, hogy hamarosan már Kazincbarcikán is láthatjuk őket)

 

HAJRÁ BARCIKA!

(nt)