Gedeon napja van. | 2024.03.28

U20-as labdarúgó-vb - Bernd Storck kijelölte az utazó keretet

2015-05-15 14:03:55

 Bernd Storck szövetségi edző kijelölte 21 fős utazó keretét a júniusi, új-zélandi U20-as labdarúgó-világbajnokságra.

    A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója szerint a héten Telkiben edzőtáborozó 26 játékosból öten nem lesznek benne a csapatban, de közülük csak hárman nem utaznak ki a vb-re, ketten tartalékként a küldöttséggel tartanak, és szükség esetén a torna alatt bekerülhetnek a hivatalos keretbe. 
    A hétvégi bajnoki fordulót követően a kerettagok visszatérnek Telkibe, ahol hétfőn a német szakember még tart egy utolsó sajtónyilvános edzést a játékosoknak. A csapat kedden délután indul el Új-Zélandra, és 28 órás utazást követően érkezik meg New Plymouth városába, ahol a csoportmérkőzéseit játssza. Június elsején a Koreai NDK-val, 4-én Brazíliával, 7-én pedig Nigériával mérkőzik meg az együttes.
    Az U20-as vb-n 1995. január 1-je után született labdarúgók szerepelhetnek, a magyar keretben azonban több 96-os születésű, két 97-es születésű, sőt, Demjén Patrik személyében egy 98-as születésű labdarúgó is helyet kapott. 
    "A jövő csapatával utazunk el Új-Zélandra, olyan labdarúgók is kerettagok lettek, akik még évekig az utánpótlás-korosztályokban futballozhatnak - mondta a kerethirdetés után az mlsz.hu-nak Bernd Storck. - A keretbe kizárólag az edzéseken és mérkőzéseken nyújtott teljesítmények, valamint az összetartásokon látott hozzáállás alapján lehetett bekerülni, senkinél sem figyeltem, hogy milyen bajnokságban vagy melyik klubban játszik."
    A magyar válogatott 21 fős utazó kerete: 
    kapusok: 
Demjén Patrik (MTK Budapest), Székely György (Újbuda), Horváth Dániel (Győri ETO) 
    védők: 
Kecskés Ákos (Atalanta), Lenzsér Bence (Paksi FC), Tamás Krisztián (Slavia Praha), Osváth Attila (SZTK), Talabér Attila (MTK Budapest), Forgács Dávid (Atalanta)
    középpályások: 
Pongrácz Viktor (Lombard Pápa), Nagy Ádám (FTC), Berecz Zsombor (Vasas), Vida Máté (Vasas), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Németh Márió (Haladás), Sallai Roland (Puskás Akadémia), Oláh László (Vasas)
    támadók:
Zsótér Donát (Puskás Akadémia), Nagy Dominik (FTC), Mervó Bence (Győri ETO), Popov Patrik (FTC)
    biztonsági tartalékok:
Bukrán Erik (Hull City, kapus), Korozmán Kevin (FTC)