Andrea napja van. | 2024.04.18

F1: Teljesen fel kell újítani a Hungaroringet

2015-04-14 08:21:52

Nem lehet halogatni a modernizálást

 
A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt az InfoRádió Aréna című műsorának nyilatkozott a július végén következő, 30. Forma-1-es Magyar Nagydíj kapcsán.
 
"Nem lehet toldozgatni-foltozgatni a Hungaroringet, néhány éven belül az egész létesítmény újjá kell építeni" - mondta. "A Hungaroring májusban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium asztalára teszi a létesítmény felújításának, akár újjáépítésének tervét - tette hozzá.
 
F1: Teljesen fel kell újítani a Hungaroringet
 
Gyulay jelezte, hogy csak a pályacsík szeptemberi-októberi újraaszfaltozása 7-800 millió forintba kerül, de a kerítések cseréje is hasonlóan költséges lehet. Az épületrészeket és a lelátókat sem lehet sokáig toldozni-foltozni, a Hungaroring vezére egy újjáépített, modern létesítményt tervez.
 
A felújításra szükség is van, ugyanis az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone elvárja a régi, európai létesítményektől a modernizálást, az új, közel-keleti és ázsiai "luxuspályák" magasra emelték a lécet az elmúlt évtizedben.
 
Gyulay szerint a külföldi példákat is meg kell vizsgálni, túlzásokba azonban nem esnének. Hozzátette, hogy az esetleges olimpiai rendezés egyik helyszíne is lehetne az újjáépített pálya, és hosszabb távon otthonává válhat akár a szlalom kajak-kenunak, akár a triatlonnak.
 
A Formula-1-es Magyar Nagydíj szempontjából kifejezetten előnyös, hogy sem előtte, sem utána hetekig nem rendeznek versenyt - emlékeztetett Gyulay arra, hogy pénzügyi nehézségek miatt törölték az idei Német Nagydíjat, így a Brit Nagydíj után három- a Belga Nagydíj előtt négyhetes szünet előzi meg és követi a hungaroringi futamot.
 
A Magyar Nagydíj jelenlegi szerződése 2021-ig él.
 
Forrás: InfoRádió