Huba napja van. | 2022.08.19 | MNB középárfolyam:

Bravúros győzelem idegenben – KKSE

2015-03-09 16:23:10

A télen jelentősen megerősített fehérgyarmati csapat ellen léptek pályára a kazincbarcikai kézilabdások. Nagyon nagy várakozás előzte meg a mérkőzést, hiszen a télen kinevezett fehérgyarmati edző, jó játékkal és győzelemmel szerette volna megörvendeztetni a hazai publikumot. A szombaton este kezdődő mérkőzésre szinte csordultig megtelt a gyarmati sportcsarnok. A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, de nem tudtak jelentős előnyt kicsikarni, 1-2 gólos differencia volt a két csapat között. Űzte, hajtotta a közönség a román légiósokkal megerősített Fehérgyarmatot és a félidő végére ennek már-már „beérett a gyümölcse”, hiszen négy gólra nőtt a különbség. Szerencsére ezt a hátrányt az utolsó két percben sikerült ledolgozni, köszönhetően annak, hogy Teremy László ekkor roppant fontos szituációkban nem csak kivédte az ellenfél lövéseit, de kiválóan indított is belőle, amit aztán Mészáros Gyula és Kovács Róbert lévén sikerült gólra váltani. 14-14 lett a félidő vége, így aztán a második félidőre maradt a döntés.

Megkezdődött tehát az idegek csatája, hiszen egyik csapat sem tudta egy gólosnál nagyobbra növelni az előnyét. A hazaiakat a végig nagyon lelkesen buzdító közönsége támogatta, de a Kazincbarcikának is volt egy maroknyi szurkoló tábora, hiszen az ifi mérkőzést győztesen elhagyó Szalézi Gimnázium játékosai megpróbálták túlkiabálni a közel 400 fős gyarmati közönséget. Az, hogy ez néhol sikerült annak is köszönhető, hogy nem hagyta magát lerázni a Barcika. Közeledett a véghajrá és még semmi nem dőlt el, a fehérgyarmati játékosoknak aztán megremegett a kezük, mert többször is hibáztak, amit végül Hangos Dávid pazar átlövés gólja zárt le. 27-28. Egy perc lehetett hátra és a gyarmatiak kezében volt a labda, szabálytalanságokkal próbáltak a barcikaiak egy kis időt nyerni, majd egy fehérgyarmati átlövés, de Teremy a helyén volt. 25 másodperc volt ekkor hátra és barcikai kezekben a labda, szoros emberfogással próbál a Fehérgyarmat labdát szerezni, időkérés, hogy tovább fokozódjon az izgalom. Ekkor már a hazai nézők állva buzdították a csapatukat, de szerencsére a barcikai fiúkat ez nem zavarta, egy-két passz után az ellenfél kapuja előtt már lövésre lendül a kéz, de sípszó, passzív játék. Jöhet a Fehérgyarmat, de csak egy időntúli szabaddobást tudnak kiharcolni, ami elakad a sáncoló kezekben. A kazincbarcikai játékosok pedig örömünnepet járnak a nagyon sportszerűen szurkoló hazai közönség előtt, akik a vereség ellenére is megtapsolták a fehérgyarmati csapatot.

Fehérgyarmati VSE–Kazincbarcikai KSE 27–28 (14–14)

Fehérgyarmat, 400 néző, v.:Katona J., Konyári I.

KKSE: Teremy (kapus)  - Steinbinder, Dobó 2, Szilágyi Á. 2, Mészáros 5, Hangos 11, Novák 2, csere: Kornis (kapus), Bíró (kapus) Szilágyi Sz. 1, Kovács R. 4, Kovács D, Saláta 1, Nagy,

Edző: Závodszky István

Kiállítások: 2, illetve 2 perc. Hétméteresek: 5/4, illetve 5/4. 

Ifi: Fehérgyarmati VSE–Kazincbarcikai KSE 18–36 (7–16)

 

Jegyzőkönyv később.

Szombaton ismét egy igazi rangadó következik. A jelenleg második helyezett Hajdúnánás látogat el Putnokra március 14.-én. A mérkőzés 18 órakor kezdődik. Szerettel várjuk szurkolóinkat.

HAJRÁ BARCIKA!!!

(nt)