Emma napja van. | 2024.04.19

Jön az alapszakasz hajrája

2015-02-27 11:49:16

Lassan véget ér az NB I alapszakasza, hiszen a Vegyész RC Kazincbarcikára már csak három mérkőzés vár: előbb szombaton Dunaújvárosban lépnek pályára a borsodiak, majd vasárnap fogadják a Dági KSE-t, jövő héten pedig a Pénzügyőr SE otthonában zárnak.

A bajnoki tabellán jelenleg a harmadik a VRCK, viszont a Dág szorosan üldözi Toronyai Miklósékat. Az egypontos előny tudatában a kazincbarcikaiaknak úgy kell készülniük a héten, hogy mindkét meccsüket meg kell nyerniük, ha a dágiak előtt akarnak végezni az alapszakaszban.

Már a Dunaferr ellen sem lesz könnyű dolga Dudás András vezetőedző legénységének, mert ugyan hazai környezetben a Vegyész 3-0-ra nyert a két csapat első csatáján, a dunaújvárosiak egyszer 25, majd 20 pontot szereztek.

“Egy lelkes, fiatalokból álló együttest sosem lehet félvállról venni, ráadásul Tomanóczy Tibor személyében remek edzője van a Dunaferrnek” – mondta Dudás edző a vrck.hu-nak. “Idehaza kicsit ránk ijesztettek, tehát minden okunk megvan arra, hogy becsülettel felkészüljünk belőlük.”

A 43 pontos dágiak hátránya a VRCK-val szemben a tabellán mindössze egy pont, tehát mindkét csapat győzelmi kényszerben van – a friss Magyar Kupa-bronzérmes alakulat a Pénzügyőr otthonában lép majd pályára. Bár mindkét csapatnak le kell tudnia előbb a szombati meccsét, érthető módon a felek már várják a vasárnapot, hiszen nem mindegy, melyikük végez harmadik helyen az alapszakaszban.

A rájátszásba az első nyolc csapat jut be: az első a nyolcadikkal, a második a hetedikkel, a harmadik a hatodikkal, a negyedik az ötödikkel játszik a négy közé jutásért.

Férfi röplabda NB I, 20. forduló:
Dunaferr SE – Vegyész RC Kazincbarcika
2015.02.28, 17:00, Dunaújváros

Férfi röplabda NB I, 21. forduló:
Vegyész RC Kazincbarcika – Dági KSE
2015.03.01, 17:30, Kazincbarcika
Belépő: 400 forint. Facebook esemény: Facebook.com/vegyeszrck

 

vrck.hu