Huba napja van. | 2022.08.19 | MNB középárfolyam:

Férfi kézilabda BL és EHF Kupa - Svédországban a Balatonfüred - ELŐZETES

2015-02-20 09:02:42

A Balatonfürednek a svéd Eskilstuna otthonában kellene begyűjteni azt a két pontot, amelyet otthon simán elveszített a horvát Nexével szemben a férfi kézilabda EHF Kupa csoportkörében, ugyanakkor a férfi Bajnokok Ligája csoportzárásának sem az MKB-MVM Veszprém, sem pedig a MOL-Pick Szeged számára nincs tétje.

    A fürediek egy hete nagyon gyenge játékkal 31-19-re kikaptak a Nexétől, most pedig ahhoz az Eskilstunához látogatnak, amely szintén vereséggel rajtolt, mégpedig a német Melsungennel szemben. A kvartettből az első két helyezett jut a negyeddöntőbe, így már idegenből is kell(ene) pontot rabolnia a magyar csapatnak.
    A BL-ben már nincs kérdés: a Veszprém csoportelsőként látogat Montpellier-be, míg a Tisza-partiak biztos csoportmásodikként fogadják a továbbjutásért játszó dán Aalborgot. A nyolcaddöntő sorsolását kedden rendezik, a tavaly négyesdöntőbe jutott - és idén is odavágyó - veszprémiek egy másik csoportbeli negyedikkel találkoznak majd, míg a szegediek egy csoportharmadik ellen mérkőznek a nyolc közé jutásért úgy, hogy mindkét magyar klub a visszavágón lesz otthon.
    A magyarok hétvégi programja:
    szombat:
    Férfi EHF Kupa, D csoport, 2. forduló:
Eskilstuna (svéd) - Balatonfüred 16.00

    vasárnap:
    Férfi BL, 10. (utolsó) forduló:
    C csoport:
Montpellier (francia) - MKB-MVM Veszprém 17.00
    D csoport:
MOL-Pick Szeged - Aalborg (dán) 19.00