Frigyes napja van. | 2024.07.18

Fed Kupa - Belgium ellen az ötödik helyért, Babos az antwerpeni programban

2015-02-07 10:13:29

 A magyar válogatott Belgiummal küzd meg szombaton az ötödik helyért a Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoport tornáján, a budapesti Syma Csarnokban.

    A belgák péntek este 2-1-re kikaptak a horvátoktól, így a D csoport másodikjaként az A csoportban másodikként végzett magyarokkal találkoznak 16 órától. Juhász Gábor együttesének összeállításában ugyanakkor szerepet játszhat, hogy a WTA honlapja szerint az első számú teniszező, Babos Tímea szerepel az antwerpeni fedettpályás torna selejtezőjének szombat délutáni programjában, ahol ellenfele az ukrán Katerina Bondarenko lesz.
    A világcsoport II-be való feljutásért a nap folyamán fehéroroszok a britekkel, a szerbek pedig a horvátokkal csatáznak a Fed Kupán. A csoportok utolsó helyezettjei - Ausztria, Liechtenstein, Portugália és Lettország - arról döntenek, melyik két csapat esik ki az euro-afrikai zóna II. csoportjába.
    Tavaly ugyancsak a Syma Csarnok adott otthont a csoport tornájának, akkor a Babos Tímea, Jani Réka, Bukta Ágnes, Szlavikovics Szabina összeállítású válogatott teljesítette az elvárásokat azzal, hogy a 16 csapatos versenyben az ötödik helyen végzett. A feljutást Hollandia és Románia harcolta ki.
    Szombaton kerül sor másodszor a - közönségnek ingyenes - Magyar Tenisz Napjára is, melynek díszvendége a 15-szörös Grand Slam-győztes svájci Martina Hingis lesz. A volt világelső 14 órától 15.30-ig gyerekekkel ütöget, majd autogramokat oszt a Syma Csarnokban.