Auguszta napja van. | 2024.03.29

Egy győzelem, egy vereség - KKSE

2015-01-28 10:32:15

Hevesen a Heves-kupa elnevezésű felkészülési kézilabda tornán vett részt az NB II. Észak-keleti csoportjában szereplő Kazincbarcikai KSE. A három csapat részvételével lezajlott torna jól szolgálta a csapatok felkészülését.
Az első mérkőzést a házigazda Heves és a Tiszavasvári vívta egymással és végül 25-20-ra nyertek a vendéglátók.
A második mérkőzést - kis pihenőt követően – szintén a Tiszavasvári játszotta, de az ellenfél már a Kazincbarcika volt. Az első félidőt jól kezdte a Barcika, 4-1-re majd 6-3-ra is vezetett, de ekkor még tartani tudta magát a Tiszavasvári és a félidő végére egy gólra fel is zárkózott (12-11).

A második félidőben aztán hengerelt a Barcika. Egy négy perces periódus alatt - 8 gólt dobva és egyet sem kapva - állva hagyta ellenfelét, 20-12-re módosítva az eredményt. A kissé tartalékos Tiszavasvári már nem tudta tartani a lépést a nagy kedvvel játszó Mészárosék ellen, ebben persze az is közrejátszott, hogy már a második mérkőzésüket játszották a Szabolcs megyeiek.

Kazincbarcikai KSE – Tiszavasvári SE 30 -18 (12-11)
Heves Városi Sportcsarnok
Vezette: Tóth, Tóth

KKSE: Bíró (kapus) – Steinbinder 2, Dobó, Mészáros 8, Szilágyi Á. 2, Novák 3, Szilágyi Sz. 2, csere: Teremy (kapus), Kornis (kapus), Gál 1, Saláta 5, Balogh 1, Hangos 1, Kovács D. 4.
Edző: Závodszky István

Következett a harmadik mérkőzés, a Heves és a Barcika nézett egymással farkasszemet, hogy eldöntsék, ki nyerje a Heves-kupát.

Nem sokat kellett várni az első gólokra, rögtön egymásnak esett a két csapat és 5-5-ig fej-fej mellett haladtak. Ekkor azonban a lelkes közönsége támogatásával, három góllal meglépett a Heves, amit, bár többször volt rá lehetősége, még se tudott ledolgozni a Barcika. (17-14)

A második játékrész elején aztán gyorsan dűlőre juttatta a mérkőzés végkimenetelét a kiváló védekezéséről híres hevesi gárda, négy gólt lőve már 7-re növelték előnyüket, amit már csak kozmetikázni tudtak a barcikaiak.

Heves SE – Kazincbarcikai KSE 29-24 (17-14)
Heves Városi Sportcsarnok
Vezette: Tóth, Tóth

KKSE: Teremy (kapus), – Steinbinder 1, Dobó, Szilágyi Sz. 4, Mészáros 3, Hangos 8, Novák 1, csere: Bíró (kapus) Kornis (kapus), Szilágyi Á., Gál, Saláta 4, Balogh 1, Kovács D. 2.
Edző: Závodszky István

A torna végeredménye:

  1. Heves SE
  2. Kazincbarcikai KSE
  3. Tiszavasvári SE

 

(nt)