Jeromos napja van. | 2023.09.30

A birkózás is visszatért a DVTK-hoz

2015-01-23 11:21:06

 

 A birkózás is visszatért a DVTK-hoz: az idei esztendőtől a Diósgyőr FC Kft.-vel történt megállapodás értelmében DVTK néven indulnak majd a különböző versenyeken a diósgyőri birkózók – közölték pénteki sajtótájékoztatójukon az érintettek.

 

    Szabó Tamás, a DFC Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott, a csaknem 100 éves hagyomány szellemében a sportág visszatér a nagy diósgyőri családhoz, amely a birkózással teljesebbé válik és a magyar sportban is összetettebb, meghatározó egység lehet. Kitért arra is, hogy Miskolc egyetlen olimpiai bajnoka, Repka Attila is ide köthető, emellett a különböző bajnoki címek is megszámlálhatatlanok a birkózóklubban, mind kötött-, mind szabadfogásban.
    Sántha Gergely, a Borsodsport Invest Kft. ügyvezetője kifejtette, az utánpótlás és a felnőtt versenyzőknek is meg kell teremteni a hátteret, a körülményeket ahhoz, hogy továbbra is eredményesek legyenek, most már egy név alatt. Szinay Attila, a Földművelésügyi Minisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára, a Diósgyőri Birkózó Club elnöke szerint mérföldkő a klub életében, hogy a DVTK labdarúgócsapatát üzemeltető társasággal meg tudtak állapodni. Mint mondta, a DBC - amely vidéki egyesületekkel, így szerencsi és sátoraljaújhelyi sportolókkal is együttműködik - hozzájárul majd a DTVK márkanévhez. 
    A vidéki sportélet mozgósítása kapcsolódik a DVTK stratégiai elképzeléseihez, amelyek szerint az egész megyében szeretnének jelen lenni - jegyezte meg az elnök.
    A DVTK-hoz tartozik jelenleg a labdarúgás, a női futsal, a női kosárlabda, a kerekesszékes kosárlabda, a sakk és most már a birkózás is.