Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fed Kupa - Szerbiával kezdenek a magyarok

2015-01-19 12:38:10

 

Szerbiával kezd a magyar női tenisz-válogatott a Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoport tornáján, amelyre február 4. és 7. között kerül sor Budapesten.

 

    A magyar szövetség (MTSZ) hétfői tájékoztatása szerint az egyelőre Jani Réka, Gálfi Dalma, Bondár Anna, Stollár Fanny összeállítású hazai csapat az A csoportban 5-én a szerbekkel, 6-án pedig az osztrákokkal csap össze a Syma Csarnokban. A többi három csoportban négy-négy együttes kapott helyet.
    Juhász Gábor kapitány válogatottjában Babos Tímea szereplése is lehetséges, az MTSZ kedden sajtótájékoztató keretében jelenti be, hogy a világranglistán legelőkelőbb helyen (95.) rangsorolt magyar teniszező pályára lép-e.
    A magyarok Szerbiával eddig egyszer találkoztak, 1998-ban a Gubacsi Zsófia és Gáspár Petra alkotta csapat 2-1-re kikapott. Az osztrákok ellen a budapesti lesz az első párharc.
    A 15 csapat csoportmérkőzéseire szerdán, csütörtökön és pénteken kerül sor. A négy csoportgyőztes szombaton a rájátszásban dönt arról, hogy mely két csapat jut fel a világcsoport II rájátszásába. A csoportok utolsó helyezettjei arról döntenek, hogy mely két csapat esik ki az euro-afrikai zóna II. csoportjába, a helyosztókat szintén szombaton játsszák. 
    A budapesti torna leghíresebb nevezettje a kétszeres Australian Open-bajnok fehérorosz Viktorija Azarenka, díszvendége pedig a 15-szörös Grand Slam-győztes svájci Martina Hingis lesz.
    Tavaly is a Syma Csarnok adott otthont a csoport tornájának, akkor a Babos Tímea, Jani Réka, Bukta Ágnes, Szlavikovics Szabina összeállítású válogatott teljesítette az elvárásokat azzal, hogy a 16 csapatos versenyben az ötödik helyen végzett. A feljutást Hollandia és Románia harcolta ki.
    A csoportok:
    -------------
A csoport: MAGYARORSZÁG, Szerbia, Ausztria
B csoport: Nagy-Britannia, Ukrajna, Törökország, Liechtenstein
C csoport: Fehéroroszország, Portugália, Bulgária, Grúzia
D csoport: Belgium, Horvátország, Izrael, Lettország