Tivadar napja van. | 2024.04.20

Vívó vk - Szász Emese aranyérmes Hszücsouban

2014-11-15 12:47:17

 Szász Emese nagyszerű győzelmeket aratva megnyerte a női párbajtőrözők szombati világkupa-versenyét a kínai Hszücsouban.

    A magyar szövetség honalapja úgy fogalmaz, hogy a Vasas klasszis vívója "végigverte a világot", előbb orosz riválisokat búcsúztatott, majd az elődöntőben a londoni olimpia bajnokát, az ukrán Jana Semjakinát, a fináléban pedig a korábbi világranglista-első román Ana Maria Branzát győzte le. 
    "Nagyon örülök a győzelemnek! Igazából nem gondolom, hogy kirobbanó formában vívtam volna, viszont az rendkívül jó érzés, hogy rendre meg tudtam csinálni azt, amit akartam." - idézte Szász Emesét a hunfencing.hu. A versenyző hozzátette: neki Ázsiában nem szokott menni a vívás, úgyhogy a "keleti kálváriája" is véget ért.
    "Nagyon fontos győzelem volt, mert nem volt topformában, hanem taktikailag mutatott nagyon érett vívást" - értékelte a világranglista-vezető magyar teljesítményét Kovács Iván fegyvernemi vezetőedző.
    Szász Emese a magyarok közül egyedüliként szerepelt a 64-es főtáblán.
 Vasárnap csapatversenyt rendeznek a kínai viadalon.
    Eredmények (152 induló):
    a 32 közé jutásért:
Szász-Sasarina (orosz) 15-6
    a 16 közé jutásért:
Szász-Navarria (olasz) 15-14
    nyolcaddöntő:
Szász-Sutova (orosz) 15-12
    negyeddöntő:
Szász-Sivkova (orosz) 13-12
    elődöntő: 
Szász-Semjakina (ukrán) 15-13
    döntő:
Szász-Branza (román) 14-9
    Végeredmény: 1. Szász Emese, 2. Branza, 3. Semjakina és Logunova (orosz),...68. Révész Julianna,...74. Antal Edina,...122. Várnai Vivien