Auguszta napja van. | 2024.03.29

Új arculata van a Magyar Vízilabda Szövetségnek

2014-11-05 13:10:01

 

Bemutatta arculatának új elemeit a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ), a szerdai sajtóreggelin a két szövetségi kapitány és Kemény Dénes elnök is beszélt aktualitásokról.

 

    Kemény Dénes elmondta, a korábbi logó nagyon hasonlított más szövetségekéhez. A szövetség a saját nevének rövidítését akarta erőltetni, ezért szerepel csak az MVLSZ mozaikszó. Emellett a logó alsó részében ott van a piros-fehér-zöld sáv zöld színében az angol felirat is. A szövetség elnöke azt is elmondta, a bal oldali csóva is szándékos volt, nem különben a kilenc olimpiai aranyérmet jelképező csillagok. 
    "Remélem, hogy két év múlva kettővel több csillagot kell odavésniük a grafikusoknak" - tette hozzá mosolyogva Kemény Dénes.
    Merész András, a női válogatott kapitánya közölte, Märcz Tamást azért kérte fel a másodedzői posztra, mert szeretné, ha a személye és karizmája még nagyobb teljesítményre sarkallja őt és a játékosokat is.
    "Minden, ami a válogatottban történik, riói szemmel történik" – mondta, s elárulta, hogy Kovács Krisztina és Gyömbér Noémi személyében két pszichológus segíti a csapat munkáját. Ők áprilisig egyénileg foglalkoznak a játékosokkal, majd amikor már világossá válik, ki lesz a 18 játékos, aki a végső vb-felkészülést elkezdi, csoportossá válnak a megbeszélések. A válogatott tavaly 12 napot edzett együtt, ebben az évadban pedig hét hetet fog.
    Merész András hozzátette, egyik játékost sem dísznek hívta meg a 28-as keretbe, ugyanakkor senkinek sincs bérelt helye a világliga selejtezőiben. Az első meccset az oroszországi Zlatousztban játssza az együttes, az első magyarországi selejtezőre Szentesen kerül sor.
    A férfiakat irányító Benedek Tibor először arra a kérdésre válaszolt, mit vár a világliga selejtezőitől a kisebb pálya apropóján: 
    "Látványosabbak lesznek a mérkőzések, már a Szőnyi úti gálameccs is bemutatta, hogy fel fog gyorsulni a játék. Valószínűleg a legerősebb csapatok alkalmazkodnak a leghamarabb, az erőviszonyok nem nagyon változnak meg. Ami a lefordulásokat illeti: inkább a gyors ritmusváltás és a taktika dönti el, ki tud ezzel hatékonyabban élni, nem pedig az úszástudás."
    A válogatott a novemberi, szlovákok elleni debreceni világliga-selejtező után decemberben Miskolcon játszik a románok ellen, míg a görögök elleni, minden bizonnyal sorsdöntő selejtezőt áprilisban az új győri uszodában rendezik.