Gedeon napja van. | 2024.03.28

Hanga Ádámék legyőzték a bajnokcsapatot

2014-11-04 08:28:32

A nyáron az Avellinóhoz érkezett Hanga Ádám hét pontot szerzett a címvédő EA Milano elleni győzelem során az olasz kosárlabda-bajnokságban.

    A magyar légiós - akit a spanyol Laboral Kutxa Vitoria adott kölcsön - 31 perc alatt kilenc lepattanót is szedett a hazai pályán 73-69-re megnyert találkozón. A milánóiak először kaptak ki idén a Serie A-ban.
    "Sportolóként mindig a legjobbat akarod legyőzni. Ez sikerült nekünk az euroligás és jelenlegi olasz bajnok Milano ellen. Szenzációsan kezdtük a meccset, a félidőben már komoly előnyünk volt. A Milano mindent megtett, de nem bírt velünk" - nyilatkozta az MTI-nek Hanga, hozzátéve, a harmadik negyedtől fault-problémái voltak, de jelezte az edzőnek, hogy nem lesz baj, engedje játszani. 
    "Ez az a bizalom, ami elengedhetetlen edző és játékos között. Nálam csak az amerikai csapattársam töltött több időt a parketten. A második félidőben a játékszervezés és védekezés volt a feladatom" - mesélte.
    A 2/2-es győzelmi mérleggel a 16 csapatos tabellán 11. Avellino a hétvégén az Európa Kupában érdekelt Reggio Emiliánál vendégszerepel.