Mária napja van. | 2022.08.15 | MNB középárfolyam:

Sakkolimpia - Győzelem a férfiaknál, vereség a nőknél

2014-08-11 17:54:24

 

 A magyar férfiválogatott legyőzte Izrael együttesét, míg a női csapat kikapott a németektől a norvégiai Tromsőben zajló sakkolimpia hétfői, kilencedik fordulójában.

 

    A férfiaknál az éltáblás Lékó Péter sötéttel remizett Gelfanddal, és döntetlent ért el a szintén sötéttel játszó Almási Zoltán is, míg Balogh Csaba és Rapport Richárd begyűjtötte a teljes pontot.
    A nőknél világossal Mádl Ildikó győzött a második táblán, Gara Anita pedig sötéttel döntetlent játszott, de mivel Hoang Thanh Trang és Gara Tícia kikapott, a németek nyerték az összecsapást.
    Kilenc forduló után a férfiak hat győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel állnak, míg a nők hatszor győztek és háromszor kaptak ki.

    Eredmények, 9. forduló (a verseny honlapja alapján):
    férfiak:
Izrael-Magyarország 1-3 
-------------------------
Gelfand-Lékó Péter döntetlen
Balogh Csaba-Rodshtein 1-0
Smirin-Almási Zoltán döntetlen
Rapport Richárd-Sutovsky 1-0
    
    nők:
Németország-Magyarország 2,5-1,5
--------------------------------
Pähtz-Hoang Thanh Trang 1-0
Mádl Ildikó-Schleining 1-0
Melamed-Gara Anita döntetlen
Gara Tícia-Hoolt 0-1

    A férfiak versenyében 175, a nőknél majdnem 140 válogatott nevezett a csütörtökig tartó, 11 fordulós eseményre, amelyet svájci rendszerben bonyolítanak le. Itt nem minden hasonló képességű válogatott játszik egymással, pontegyenlőség esetén pedig most már a csapatgyőzelmek száma dönti el a sorrendet, nem az egyes táblaeredmények.