Huba napja van. | 2022.08.19 | MNB középárfolyam:

Alonso kell a Lotusnak

2014-09-24 06:26:51
Egyre nagyobb a káosz és a bizonytalanság Fernando Alonso (33) jövőjével kapcsolatban.
 

A Ferrari Forma–1-es pilótájáról korábban azt írták, hogy 105 millió euróért (32,6 milliárd forintért) hosszabbít az olasz istállóval, majd felvetődött, hogy a Red Bull Racinghez igazol, aztán szóba került a McLaren, amely állítólag 150 millió dollárt (36,1 milliárd Ft-ot) különített el az üzletre, azaz a spanyol kivásárlására és megfizetésére.

– Ebben a pillanatban igen, úgy tűnik, a Ferrarinál marad – utalt arra néhány napja Marco Mattiacci (43), a „ vörösök" csapatfőnöke, folyamatosan azon dolgozik a munkatársaival, hogy megtarthassák kapós alkalmazottjukat.

 

A múlt vasárnapi Szingapúri Nagydíjon negyedikként célba érő, s a világbajnoki pontversenyben is ugyanezt a pozíciót elfoglaló kétszeres (2005, 2006) vébéelsőnek azonban állítólag új kérője akadt. Mégpedig a jövőre már az idén a legerősebbnek bizonyuló Mercedes-motorral rajthoz álló Lotus.

Alonso menedzsmentjének vezetője, az olasz Flavio Briatore (64) erőlteti a német Sport Bild újság szerint az üzletet, s állítólag a pilótának is tetszik az ötlet. Egy tehetős szponzornak köszönhetően pedig az anyagiak sem omkozhatnak gondot.