Gedeon napja van. | 2024.03.28

Másfél milliós büntetés az Újpestnek

2014-09-23 20:30:41

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága 1,5 millió forintra büntette az Újpest FC-t a vasárnapi, Ferencváros elleni bajnoki mérkőzésen történtek miatt.

    A testület a hazai szurkolók által bekiabált megbotránkoztató rigmusokkal, rasszista megnyilvánulásokkal, a nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz használatával, s az ellenfél gyúrójának fejbedobásával indokolta a döntést. A bizottság elrendelte, hogy az Újpest a két soron következő hazai bajnoki mérkőzésén köteles lezárni a Szusza Ferenc Stadion B és D szektorát, ennek végrehajtását ugyanakkor három hónapra felfüggesztette. Ha a lila-fehér klub újabb fegyelmi vétséget követ el ebben az időszakban, akkor a szektorbezárási kötelezettség is érvénybe lép.
    Az mlsz.hu-n olvasható beszámoló szerint a fegyelmi bizottság enyhítő körülményként értékelte az Újpest kapcsán, hogy "a rendezők a pirotechnikát alkalmazó szurkolót azonosították és kiemelték, valamint, hogy a fegyelmi vétségek megakadályozására intézkedés történt, s a klub a mérkőzés után közleményben, a nyilvánosság előtt kért bocsánatot a szurkoló tettéért". A Ferencváros a drukkerei által bekiabált megbotránkoztató rigmusok miatt 200 ezer forintot köteles fizetni.
    A testület a Szombathelyi Haladás-Videoton FC mérkőzéssel kapcsolatban a hazai szurkolók megbotránkoztató bekiabálásai miatt a Haladást, mint visszaesőt, 400 ezer forint megfizetésére kötelezte.
    A hétvégi fordulóban kiállított játékosok közül Halmosi Péter (Haladás) három, Kamil Kopunek (Haladás) kettő, Antal Botond (Diósgyőr) pedig egy soron következő bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.