Huba napja van. | 2022.08.19 | MNB középárfolyam:

Tevez ismét kimaradt az argentin keretből

2014-09-23 08:43:05

Hiába futballozik jó formában, ismét nem kapott meghívót Carlos Tevez az argentin labdarúgó-válogatottba.

    A goal.com internetes szaklap cikke szerint Gerardo Martino hétfő este jelölte ki 19 fős keretét a Brazília és Hongkong elleni barátságos mérkőzésekre, s bár pozitívan nyilatkozott a Juventus csatáráról - akivel nincsen problémája és úgy látja, jó teljesítményt nyújt az utóbbi időszakban -, ennek ellenére ezúttal sem válogatta be csapatába.
    A 30 éves Tevez Martino elődjénél, Alejandro Sabellánál vált kegyvesztetté, s 2011 nyara óta nem játszott a nemzeti csapatban. Az együttest világbajnoki ezüstéremig vezető Sabella távozásával, illetve Martino kinevezésével úgy tűnt, a támadónak ismét lehet esélye a válogatottbeli szereplésre, ám Martino sem most, sem az első hivatalos meccsére, a szeptember 3-án játszott németek elleni barátságos találkozóra nem hívta meg.
    Tevez az előző szezonban 34 mérkőzésen 19 gólt szerzett a Juventus színeiben, a mostani kiírásban pedig az eddigi négy találkozón négyszer volt eredményes.
    A 19 fős argentin keretbe visszatért Lionel Messi, a Barcelona sztárjátékosa, aki a németek ellen nem játszott. Rajta kívül csupán két csatár - Sergio Agüero és Gonzalo Higuain - kapott meghívót.