Emma napja van. | 2024.04.19

Pont nélküli nyitány

2014-09-22 14:47:25

Megkezdte a szereplését az NB II. Észak-keleti csoportjában a Kazincbarcikai Kézilabda SE. Az első mérkőzésen az a Nyírbátor volt az ellenfél, akik azzal a nem titkolt céllal vágtak neki a bajnokságnak, hogy aranyérmet szerezzenek, és ezzel kivívják a magasabb osztályban való szereplést. Ennek megfelelően a nyári felkészülési időszakban jelentősen megerősítették az eddig is kiváló játékerőt képviselő, a tavalyi évben ezüstérmet szerző csapatot.

Foto: Vass Szabolcs (sajomente.hu)

Az első félidőben aztán semmi nem látszódott abból, hogy a két csapatnak különbözőek a célkitűzései. Sok volt viszont a pontatlanság itt is - ott is. Mindkét oldalon sok volt az eladott labda, kihagyott hétméteresek, rossz lövések jellemezték ezt a félidőt. A csapatok végig fej-fej mellett haladtak egészen az utolsó másodpercekig, amikor is a vendégek egy figyelmetlenséget kihasználva gólt lőttek és így minimális előnnyel mehettek a félidei pihenőre. (9-10)

Rosszul kezdődött a második félidő, legalábbis hazai szemszögből. Három egymás követő támadásból sem sikerült gólt szerezni, amit az esélyesebb Nyírbátor azonnal büntetett. (9-13) Az ellentámadásokból rendre gólt szerző Szabolcs megyeiek érezhetően megnyugodtak, stabilizálták a védekezésüket és könnyed játékkal 10 gólosra növelték az előnyüket. A második félidő végére már csak az volt a kérdés, hogy sikerül-e 10 gól alá csökkenteni a hátrányt.
A mérkőzés képe alapján megérdemelten nyert a jó erőkből álló Nyírbátor.

Kazincbarcikai KSE – VKK Nyírbátor 20-29 (9-10)
Putnok Városi Sportcsarnok, 50 néző
Játékvezetők: Fibec, Szammer

KKSE: Teremy (kapus) – Steinbinder 1, Dobó 1, Szilágyi Á. 3, Mészáros 1, Hangos 12, Novák, Csere: Kornis (kapus), Bíró (kapus), Kovács R. 1, Hajdu, Kovács D. 1, Szilágyi Sz., Gál, Balogh, Saláta
Edző: Závodszky István

Nyírbátor: Gadnai A. – Csébi D. 1, Pisák T. 2, Erdős Z. 1, Hornyák Z. 3, Kovács Zs. 5/2, Vasas Gy. 6. Csere: Tóth M., Nagy N. (kapusok), Torzsa R., Csébi Z. 1, Balogh Sz. 1, Szabó Cs. 3, Tóth L., Molnár Z. 2., Fülöp G. 4.
Edző: Váczi Sándor.

Kiállítások: 2, illetve 0.
Hétméteresek: 6/3, illetve 4/2.

Edző nyilatkozatok:

Závodszky István:  - Gyatra támadójátékunkhoz nagyban hozzájárult a Nyírbátor igen szervezetten és jól működő védekezése.


Váczi Sándor: – Nehezen adta meg magát az ellenfél, a második félidőben rövid időn belül eldöntöttük a mérkőzést.

(nt)