Andrea napja van. | 2024.04.18

Hosszú Katinka Szingapúrban folytatja

2014-09-03 08:50:39

 

 Hétfőn még Dubajban, a rövidpályás világkupa-sorozat második állomásán versenyzett, pénteken pedig már Szingapúrban szerepel Hosszú Katinka, a jelen első számú magyar női úszója.

 

    A Vasas világ- és Európa-bajnoka azon a meghívásos gálán áll rajthoz, amelyet a viadal honlapján a világ legjobbjainak vízi show-jaként népszerűsítenek, és amelyre 12 olimpiai és 21 világbajnokot invitáltak meg a házigazdák. 
    Az augusztusi, berlini normál-, vagyis 50 méteres uszodában rendezett Európa-bajnokságon háromszor aranyérmes Hosszú újabb fellépésére igazán kedvező előjelek mellett kerül sor, merthogy a 25 méteres medencébe kiírt vk-széria múlt heti nyitányán Dohában négyszer, majd Dubajban egy alkalommal világcsúcsot javított, mind a három vegyesúszó számban átírva a rekordlistát. 
    Bár a vegyes nem szerepel a szingapúri verseny kínálatában, a magyar úszó így is a tőle megszokott gazdag programmal rukkol elő: a péntek délutáni másfél órás sztárparádén - a rendezvény honlapja szerint - 100 méter gyorson, 100 méter háton és 100 méter pillangón rajtol.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány