Auguszta napja van. | 2024.03.29

Atlétikai Szuper Liga-döntő lesz a hétvégén Debrecenben

2014-08-28 16:02:24

Az első Atlétikai Magyar Szuper Liga döntőjét rendezik meg a hétvégén a debreceni Gyulai István Atlétikai Stadionban - jelentették be a szervezők a helyszínen tartott csütörtöki sajtótájékoztatójukon.

    Papp László alpolgármester hangsúlyozta, az elmúlt években több rangos nemzetközi versenynek adott otthont Debrecen, így bebizonyította, hogy a vidéki sport fővárosa. Nem csak a lebonyolításban, az eredményekben is az élen jár a város, hiszen Risztov Éva személyében olimpiai bajnok úszója is van - mondta Papp László. 
    Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkára azt emelte ki, hogy példaértékű a város hozzáállása a sporthoz, jelen esetben a Szuper Liga döntőjének megrendezéséhez. Az új sorozattal az volt a szövetség célja, hogy több legyen a versenyezési lehetőség. A pénzdíjas sorozat első szakaszában - februártól augusztusig - húsz pontszerző versenyen vettek részt az atléták, s a legjobb nyolc helyezett lesz ott a döntő 19-19 férfi és női számában pénteken és szombaton. 
    A házigazda Debreceni Sportcentrum 13 versenyzővel indul a döntőn - mondta el Becsky András ügyvezető igazgató. Hozzátéve, hogy a hazai kiválóságok - Kazi Tamás síkfutó, Szarvas Dóra gátfutó - mellett versenyez az olimpiai és Európa-bajnok kalapácsvető Pars Krisztián is. 
    A versenyek pénteken 14.15-kor, szombaton 13.40-kor kezdődnek, és ingyenesen látogathatók.

MTI