Gedeon napja van. | 2024.03.28

Honvéd-győzelem Miskolcon

2016-04-21 06:20:05

 

A Budapest Honvéd 2-1-re győzött a Diósgyőri VTK vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának szerdai játéknapján.

 

    A kispestiek három egymást követő vereség után gyűjtötték be ismét a három pontot, míg a diósgyőrieknek öt bajnoki meccsen át tartó veretlenségi sorozatuk szakadt meg.

    OTP Bank Liga, 31. forduló:
Diósgyőri VTK-Budapest Honvéd 1-2 (1-1)
---------------------------------------
Miskolc, 3340 néző, v.: Iványi
    gólszerzők: Novothny (45.), illetve Holender (7.), Kamber (59.)
    sárga lap: Kovács G. (53.), Barczi (59.), Grumic (85.), illetve Holender (76.)

    Diósgyőr:
    ---------
Rados - Okuka, Lipták, Kovács G., Nemes - Barczi, Egerszegi, Koman (Nikházi, 14.), Bognár (Grumic, a szünetben) - Bacsa, Novothny

    Honvéd:
    -------
Horváth A. - Ikenne-King, Lovric, Bobál D., Baráth - Kamber (Gazdag, 66.), Nagy G., Hidi - Holender, Vasiljevic (Constantinescu, 83.), Vernes (Youla, a szünetben)

    Az első perctől a Honvéd ragadta magához a kezdeményezést és bátor játéka hamar gólt eredményezett. A vezetés birtokában is a vendégek futballoztak veszélyesebben, egyszer a kapufát találták el, de nem sikerült növelniük az előnyüket, ez pedig a szünet előtt megbosszulta magát, ugyanis a hazaiak váratlanul egyenlítettek.
    A folytatásban is a kispestiek játszottak fölényben, ez pedig szűk negyedóra elteltével ismét góllá érett. A miskolci csapat nem tudott újítani, így továbbra is a piros-feketék akarata érvényesült, de vezetésük birtokában már kevesebb veszélyt jelentettek Rados kapujára. A hajrában a DVTK majdnem ismét a "semmiből" egyenlített, de ezúttal Horváth menteni tudott, így az eredmény már nem változott a lefújásig.