Huba napja van. | 2022.08.19 | MNB középárfolyam:

Magyar válogatottal erősít a Vegyész RC

2014-08-08 10:50:44

A kazincbarcikai születésű magyar válogatott Szabó Dáviddal erősíti meg keretét a Vegyész RC Kazincbarcika - adta hírül a VRCK hivatalos honlapja. Dávid nyolc év után tér vissza nevelő együtteséhez, így az előttünk álló idényben ismét klubunkat fogja erősíteni. 24 éves feladó-átló az év elején Achilles-ín-szakadást szenvedett, ami miatt több hónap kihagyás várt rá, de most már teljes értékű edzésmunkát tud végezni.

Szabó 16 évesen állt légiósnak. Többek között volt az olasz Treviso, a Mantova a Verona és – a legutóbbi idényben – a Trentino játékosa is, de megfordult Szlovéniában és Ausztriában is. A Trentinóval klubvilágbajnoki bronzérmet szerzett 2013-ban, Brazíliában.

Dudás András, a Vegyész vezetőedzője a következőket mondta honlapunknak: “Nagyon bízom abban, hogy Dávid hazatérése jót fog tenni hazánk röplabdasportjának, hiszen az egyik legjobb magyar játékossal sikerült egyezségre jutnunk. A megállapodás csak egy évre szól, mert jövőre ismét egy nívós bajnokságban akar szerepelni, amit mi teljes mértékben megértünk és támogatunk.”

Szabó a Vegyész hatodik nyári igazolása Toronyai Miklós, Csányi Tamás, Surányi István, Blázsovics Péter és a brazil-magyar Georg Emmerich után.

 

Forrás: vrck.hu