Emma napja van. | 2024.04.19

Győrben folytatja a világ egyik legjobbja

2015-12-03 12:31:09

A következő szezontól a Győri Audi ETO KC-ban folytatja a pályafutását a világ egyik legjobb jobbátlövője, a larviki Nora Mörk.

A norvég kézilabdázó a hazájában közleményt adott ki, amelyben elismeri, hogy hét esztendő után, jövő nyáron elhagyja a Larvikot, és a következő szezontól a kisalföldi együttesben játszik.

A norvég Tv2 cikke – amelyet később megerősített a közlemény – beszámol róla, hogy Mörköt már korábban is megkörnyékezte az ETO, de a játékos most látta elérkezettnek az időt a váltásra.

A Bajnokok Ligája-győztes 24 éves kézilabdázó a norvég elitcsapat, a Larvik és a válogatott egyik húzóembere, az elmúlt szezonban bekerült az Eb és a BL álomcsapatába is, s csak azért nem olimpiai bajnok, mert súlyos sérülése miatt lemaradt a 2012-es londoni játékokról.

A Tv2 arról is ír, hogy a 2010-ben és tavaly is Eb-aranyat nyerő Mörk érkezése miatt válogatottbeli poszttársa, a 31 éves Linn Jörum Sulland várhatóan csak egy idényt tölt Győrben. Ő a nyáron szintén a Larviktól érkezett a zöld-fehérekhez.

forrás: nemzetisport.hu