Tivadar napja van. | 2024.04.20

A kulturális örökség napjai - Miskolcon három helyszínen várják az érdeklődőket

2014-09-19 06:56:10

Három helyszínnel Miskolc is bekapcsolódik a kulturális örökség napjai rendezvénysorozatába: a papszeri kiállítási épülettel, a Herman Ottó Múzeumhoz csatlakozott Miskolci Galéria Rákóczi házával és a szentléleki pálos kolostorrommal - mondta el Mlakár Zsófia, a Herman Ottó Múzeum papszeri kiállítási épületének muzeológusa, történésze csütörtökön az MTI-nek.

    Kifejtette, hogy papszeri épületben a hétvégén 10 és 14 órától szerveznek sétákat építész és muzeológus vezetésével, a Rákóczi-házban pedig 11 és 15 órától lesznek hasonló túrák szintén helyi szakemberek vezetésével.
    Kitért arra, hogy a harmadik helyszínen, a pálos kolostorromnál pedig - ahol már harmadik éve zajlanak a régészeti feltárások -, a Herman Ottó Múzeum két régésze kalauzolja majd a helyszínre kilátogatókat és mesél a kolostor történetéről, a pálos rendről, valamint a régészeti ásatások eredményeiről.
    Mlakár Zsófia arról is beszámolt, hogy a nyitott templomok éjszakája is kapcsolódik a kulturális örökség napjaihoz, hozzájárul a rendezvény sikeréhez, ugyanis ekkor általában ezeket az épületeket is megnézik.