Auguszta napja van. | 2024.03.29

Ma kezdődik a Szerb Kultúra Hónapja

2014-09-12 06:32:26

 

Csaknem húszféle programmal, köztük filmvetítésekkel, koncertekkel, színházi előadásokkal, irodalmi estekkel, szakmai előadásokkal várja az érdeklődőket a Szerb Kultúra Hónapja mától október 10-ig az ország több pontján.

 

    Idén ötödik évfordulóját ünnepli a magyarországi szerbek legnagyobb kulturális programsorozata, amelynek megnyitóját ma este tartják a Zeneakadémia Solti György Kamaratermében. Ismert szerb dzsesszzenészekkel együtt koncertet ad a Serbian Jazz Bre! multimediális projekt, amely muzsikájában a modern dzsessz elemeit vegyíti tradicionális szerb dallamokkal. 
    Szombaton a Nemzeti Táncszínházban az Örökös vándorlás című darabot láthatja a közönség Szerbia egyik első színháza, a Knjazevsko-srpski teatar előadásában.
    A pécsi szerb kápolnában Jaksity Iván fotográfus, a budapesti Aranytíz Kultúrházban pedig bácskai képzőművészek tárlata lesz látható. Desanka Maksimovic szerb költő halálának 20. évfordulója alkalmából a Szerb Nemzeti Könyvtár kéziratgyűjteményéből mutatnak be válogatást az Országos Idegennyelvű Könyvtárban. Emellett filmvetítés, folklór előadás és divatbemutató is szerepel a programban.

bkö brr