Auguszta napja van. | 2024.03.29

Katolikus társadalmi napok Miskolcon

2014-09-12 06:25:34

 

 Pénteken kezdődik az idén másodszor megszervezett katolikus társadalmi napok, a Kattárs rendezvénysorozata. Az esemény kiemelt célja a katolikus egyház válaszainak bemutatása a társadalom aktuális problémáira - tájékoztatták a rendezvény szervezői csütörtökön az MTI-t.

 

    A programban szerepelnek kerekasztal-beszélgetések, előadások, koncertek. A Kattárs rendezvényein a régiót képviselő fellépők mellett ott lesz a tavalyi budapesti rendezvény néhány sikeres előadója is. A Szent István téren felállított sátrakban a régió katolikus társadalmat szolgáló szervezetei mutatkoznak be interaktív programokkal, emellett ifjúsági és gyerekprogramok várják az érdeklődőket egész nap. 
    A közlemény szerint a péntek délutáni szakkonferencia Magyarország, különösen a miskolci térség társadalmi és gazdasági folyamataival foglalkozik.
    Szombat délelőtt Alberto Bottari de Castello, Magyarország apostoli nunciusa mutat be szentmisét. A nap folyamán a régiót képviselő fellépők mellett neves közéleti személyiségekkel, előadókkal, zenészekkel, sportolókkal és szakemberekkel lehet majd találkozni.
    A szervezők tájékoztatása szerint a Kattárs egyházi hátterét a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate Bizottsága adja Veres András püspök vezetésével. A rendezvény lebonyolítását és szervezését a keresztény vállalkozókat és üzletembereket tömörítő ÉrMe Üzleti Hálózat végzi, a program tartalmáért pedig a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Keresztény társadalmi elvek a gazdaságban elnevezésű képzésének szervezői felelnek. A katolikus társadalmi napok egyházi védnöke Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, világi védnöke Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), Miskolc polgármestere. A rendezvény házigazdái Orosz Atanáz, a Miskolci Apostoli Exarchátus püspök exarchája és Palánki Ferenc, az Egri Főegyházmegye segédpüspöke és érseki helynöke.