Elza napja van. | 2022.12.01

"Patikanap" az Operaházban

2016-05-24 09:23:32

Budapest, 2016. május 24., kedd (MTI) - "Patikanapot" tart az Erkel Színházban a Magyar Állami Operaház május 29-én, a gyógyszerészek jelentős kedvezménnyel vásárolhatnak jegyet a Sly című előadásra.

Ókovács Szilveszter, az intézmény főigazgatója az M1 aktuális csatorna keddi műsorában azt mondta: "Az Operaház szeretné azon nézői rétegeket akár egyenként is megszólítani, amelyektől azt várhatjuk, hogy fogékonyak az összművészetekre. Ilyen, hagyományosan operabarát réteg az orvosok mellett a gyógyszerészek is". Hozzátette, ezentúl minden évben szeretnék megtartani a patikanapot az Erkel Színházban.
A Sly című darabot - az olasz Ermanno Wolf-Ferrari művét - a Szegedi Nemzeti Színházzal közösen viszik színre az Erkelben, a Shakespeare-fesztivál keretében. A főszerepet László Boldizsár énekli, a női főszereplő Kónya Krisztina.
"Az opera ősbemutatója csaknem száz éve volt a milánói Scalában Aureliano Pertile, - a kor Pavarottija - főszereplésével, igazi olasz típusú mű. Wolf-Ferrari A makrancos hölgy című Shakespeare-vígjáték prológusából vett történetet dolgozta ki teljes operává" - mondta Ókovács Szilveszter. Magyarországon mindössze egyszer, hozzávetőleg nyolc évtizede volt látható.
Ókovács Szilveszter beszélt arról is, hogy a feléhez közeledik a Shakespeare-fesztivál, amelynek hátralévő programjából a Sly mellett kiemelte a Lear és A vihar című műveket. A Sly újrafelfedezésének jelentőségét alátámasztva emlékeztetett arra, hogy a darab szerepelt José Carreras és Plácido Domingo repertoárjában is. Budapesten az idei szezonban kétszer fogják játszani, de jövőre is előadják - mondta.