Andrea napja van. | 2024.04.18

Koreai dzsesszfesztivált rendeznek Budapesten

2015-11-26 07:06:03

 

Három együttes ad koncertet az ingyenes koreai dzsesszfesztiválon péntektől vasárnapig a Koreai Kulturális Központban Budapesten.

    A fesztiválon három koreai együttes mutatkozik be: pénteken a Hyejin Quartet lép színpadra, muzsikájukban a kortárs zenei hangzás keveredik a mainstream dzsessz elemeivel - közölte a Koreai Kulturális Központ az MTI-vel.
    Szombaton a Hang Seung & Jung Jaeil ad koncertet, az együttes a koreai népi opera, a pansori műfaját ötvözi a dzsessz elemeivel. Korea jellegzetes mítoszát, Bari Hercegnő történetét jelenítik meg zenéjükkel. Előadásukban egyszerre szólaltatnak meg nyugati és tradicionális koreai hangszereket kiegészítve számítógépes effektekkel.
    Vasárnap a Cho Young-Deok TRIO koncertjét hallhatja a közönség. A zongorát, basszusgitárt és dobot megszólaltató tagok a dzsesszt és a keleties hangzásvilágot ötvözik. Előadásaikban szívesen vegyítik a régmúlt dallamait a legújabb slágerekkel.
    A koncertekre a belépés ingyenes, azonban a férőhelyek korlátozott száma miatt előzetes regisztráció szükséges a www.koreaikultura.hu honlapon.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány