Emma napja van. | 2024.04.19

Dzsessz- és bluesfesztivált rendez a hétvégén a Gyulai Várszínház

2015-07-17 06:52:57

 Neves magyar és külföldi előadók lépnek fel a hétvégén a Gyulai Várszínházban, a XXIV. Gyulai Vár Jazz Fesztiválon, valamint a X. Vár Blues Fesztiválon - tájékoztatta az MTI-t pénteken Gedeon József igazgató.

    Elmondta: szombaton este hét órától színpadra lép a Hammond-orgona "királya", Joey De Francesco, akit hangszerén több alkalommal is a világ a legjobbjának választottak. 
    A Várszínpadon lép fel az egykor a Boney M zenekarnak is a hangját kölcsönző énekesnő, Joan Faulkner, aki a férjével, a hetvenes években Magyarországról Németországba települt dzsesszzongoristával, Csík Gusztávval érkezik a fürdővárosba.
    Tóth Viktor dzsesszszaxofonos tavaly jelentette meg Szemed kincse címmel szólóalbumát, amely elnyerte az Év lemeze címet. Ezt mutatja be Gyulán Lukács Miklós cimbalmossal és Orbán György nagybőgőssel. A gyulai fesztivál állandó meghívottja a Gyulai Big Band, akik nemrég tértek haza sikeres drezdai fesztiválszereplésükről.
    Vasárnap este a bluesé a főszerep a várszínpadon: Nagy-Britanniából érkezik a Norman Beaker Blues Trió Rebecca Downes szólistával - mondta a várszínház igazgatója. Vendég lesz az idén 70 éves Hobo, aki legkedvesebb zenésztársaival, Fekete-Kovács Kornéllal, Póka Egonnal, Szakadáti Mátyással és ifj. Tornóczky Ferenccel idézi fel az elmúlt 50 év legjobb számait. Fellép Szabó Tamás szájharmonikás zenekarával, a Mojo Workings-szel, majd hallhatja a közönség a Jack Cannon Blues Bandet is.