Gedeon napja van. | 2024.03.28

New Music Fridays: július 10-től péntekenként jönnek az új zenék

2015-06-17 08:47:20

Július 10-től világszerte ugyanazon a napon, pénteken jelennek meg az új zenék a New Music Fridays kezdeményezés részeként.

    Az új dalok és albumok legalább 45 országban, köztük Magyarországon július 10-től péntekenként 0 óra 1 perckor válnak elérhetővé az összes online zeneszolgáltatónál, és a CD-megjelenések is aznap reggeltől lesznek kaphatóak a lemezboltokban - tájékoztatta a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) Közös Jogkezelő Egyesület szerdán az MTI-t.
    A New Music Fridays valamennyi nagy nemzetközi kiadó és sok-sok független cég együttműködésének eredményeként született. A MAHASZ közleménye minden magyarországi kiadót és a hangfelvételeiket saját kiadásban megjelentető előadót arra bíztat, csatlakozzon a nemzetközi programhoz, "hogy a rajongók mindig ugyanabban az időben, egyszerre juthassanak hozzá az új zenékhez, akár a digitális világban, akár hagyományos CD-formátumban".
    Míg korábban a világ különböző országaiban más-más napokon jelentek meg az új kiadványok, a New Music Fridays keretében mindez egységessé válik. További információk angol nyelven a www.newmusicfridays.com oldalon találhatók.