Auguszta napja van. | 2024.03.29

Az elmúlt 25 év legsikeresebb albuma a Toto új lemeze

2015-05-29 10:19:20

Budapest, 2015. május 29., péntek (MTI) - Az elmúlt 25 év legsikeresebb albumának tekinthető a Toto idén megjelent lemeze, a Toto XIV, amelyet a fúziós rockzene egyik alapcsapata június 26-án Budapesten is bemutat.

Az album a tavaszi megjelenést követő héten kilenc országban is az első tízben volt a lemezeladási listákon - közölte a koncertet szervező Livesounds pénteken az MTI-vel.
A Toto XIV című új anyagon az 1977-től létező banda három alapító tagja, a gitáros Steve Lukather és két billentyűs, David Paich és Steve Porcaro is játszik, mellettük az énekes Joseph Williams számít évek óta stabil szereplőnek. A tavasszal indult turnén a szintén alapító tag David Hungate basszusgitáros is színpadon lesz.
A zenekar először 2000-ben, majd 2006-ban és 2012-ben játszott Magyarországon, mindháromszor ugyanott, ahol most is fog: a fővárosi Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán. 
A Toto XIV március 20-án jelent meg, a lemez kilenc évvel követi a 2006-os Falling In Betweent. A zenekar a cím választásával is jelezte, hogy a friss anyag a világsikereket hozott Toto IV lemezhez hasonlítható.
"Úgy kezeltük ezeket a dalokat, mintha a Toto V-re, a Toto IV folytatására készülnénk. Igyekeztünk a legjobb énünket beletenni a munkába" - mondta korábban Steve Porcaro billentyűs. 
A budapesti fellépésre a Toto Varsóból érkezik és másnap már Bukarestben játszik. A budapesti koncertee a rajongók olyan jegyeket is vásárolhatnak a http://toto.seetickets.com oldalon, amellyel már a beállás alatt a helyszínen lehetnek, majd ezt követően a zenekar tagjaival is személyesen találkozhatnak és közös fotót is készíthetnek.
A Los Angelesben alakult Toto lemezeiből eddig összesen 35 millió példányt adtak el világszerte, az Africa című dalt tartalmazó Toto IV című album (1982) a rockzene történetében először kapott 6 Grammy-díjat.