Emma napja van. | 2024.04.19

Koreai művészek hangversenye Budapesten

2015-01-17 14:02:26

 A Koreai Kulturális Központ szervezésében január 28-án Iszang Enders csellista lép fel a Budapest Music Centerben, január 30-án Jang Jun Jung hegedűművész és Pallavi Mahidhara zongoraművész estje várja a közönséget a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen.

    Iszang Enders lemezbemutató koncertjén Bach művek hangzanak el. A művész német-koreai zenész családba született 1988-ban, 12 évesen kezdett Michael Sanderling csellóművész és karmester szárnyai alatt tanulni. Húsz éves korában nevezték ki a Dresden Staatskapelle vezető csellistájának, amelyről 4 év után, szólókarrierje építésének kezdetén mondott le. Legutóbbi stúdiófelvétele, a Bach - Cello Suites a zenerajongók és a kritikusok körében is nagy sikert aratott - közölte a kulturális központ az MTI-vel.
    A Zeneakadémián január 30-án egyebek mellett Bach, Paganini, Beethoven és Prokofjev műveket hallhatnak az érdeklődők. A szöuli születésű Jang Jun Jung tizenöt éves korában nyert felvételt a Curtis Zenei Intézetbe, ahol Aaron Rosand és Pamela Frank művészek tanítványaként fejleszthette zenei tudását. Alapfokú művészeti tanulmányai elvégzése után a New England-i Zenei Konzervatóriumban tanult tovább Miriam Fried és Donald Weilerstein vezetésével, ahol megszerezte mesterdiplomáját. Jelenleg Stephan Picard tanítványa a Musik Hanns Eiusler Berlin intézményben, 2011 óta a Yellow Barn Zenei Fesztivál Fiatal Tehetség Program rendszeres résztvevője. A hegedűművészt Pallavini Mahidhara kíséri, aki szóló és zenekari előadóként bemutatkozott már Amerika, Európa, Ázsia és Afrika-szerte: fellépett már Washingtonban a Kennedy Centerben, a Madridi Nemzeti Hangversenyteremben és a Pekingi Nemzeti Koncert Terem nagyszínpadán is. 
    A koncertek ingyenesek, de előzetes regisztráció szükséges a koreaikultura@koreaikultura.hucímen.