Csongor napja van. | 2024.04.16

Világháborús centenárium - Orient címmel zenés színházi bemutató Gödöllőn

2014-12-09 11:02:18

Orient címmel nagyszabású zenés-táncos előadást mutat be a Művészetek Háza Gödöllő szombaton. A Békéscsabai Jókai Színházzal együttműködésben született produkció Fekete Péter rendezésében látható.

    Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója az előadás keddi, a Magyar Vasúttörténeti Parkban, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a művet az I. világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából állítják színpadra.
    Elmondta: az előadásban végigkövetik a Párizst és Isztambult összekötő Orient Express útját, több művészeti stílust, zenei megoldást megjelenítve. A történet egy nagy utazás, amelynek során országokat érintenek, kultúrákat mutatnak be zenével és tánccal.
    Az előadásban a Talamba Ütőegyüttes, a Cimbaliband és a Fricska Táncegyüttes, Gubik Petra és Szomor György/Vasvári Csaba lép színpadra.
    Gémesi György, Gödöllő Város polgármestere elmondta: az ősbemutató az I. világháború kitörésére emlékező, több mint 50 kulturális rendezvényt magába foglaló tematikus év méltó befejezése lesz.