Andrea napja van. | 2024.04.18

Meghirdették a 2015-ös Armel Operafesztivál programját

2014-12-03 10:38:46

Alföldi Róbert és Novák Péter rendezéseivel, Szeged, Kolozsvár, Antwerpen és London társulataival, Donizetti és Mozart zenéjével, valamint egy humorral és horrorral átszőtt fergeteges Hitchcock-adaptációval várja vendégeit jövőre az Armel Operafesztivál.

    A 2015. június 29. és július 3. között a budapesti Thália Színházban megrendezendő operafesztivál és -verseny öt produkciója közül kettőt is magyar színház jegyez: a Szegedi Nemzeti Színház társulata Mozart A varázsfuvoláját viszi színre Alföldi Róbert rendezésében, míg a Kolozsvári Magyar Opera egy másik Mozart-klasszikussal, a Figaro házasságával készül Novák Péter rendezésében.
    A londoni English Touring Opera Gaetano Donizetti Calais ostroma című művét hozza el Budapestre, az antwerpeni Muziektheater Transparant egy különleges, Alfred Hitchcock Hátsó Ablak című filmjén alapuló produkcióval készül (a kortárs flamand komponista, Annelies Van Parys Private view című művével), míg a plzeni Josef Kajetán Tyl Színház két darabot, a kortárs olasz zeneszerző, Sergio Rendine Un segreto d'importanza című művét és Rimszkij-Korszakov egyfelvonásos operáját, a Mozart és Salierit mutatja be - derül ki a fesztivál honlapján (www.armelfestival.org) közzétett programból.
    December elsejétől jegyek és bérletek is válthatók a fesztiválra, szentestéig a jegyek 15, a bérletek 20 százalékos kedvezménnyel kaphatók.
    Az Armel Operafesztivál hat szegedi év után idén költözött a fővárosba, ahol elsőként a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál társrendezvényeként valósult meg október 9. és 17. között.