Tivadar napja van. | 2024.04.20

Taylor Swift másodszor is az év énekesnője lett a Billboardnál

2014-10-12 16:17:15

 Másodszor is elnyerte az év énekesnője címet a Billboardtól Taylor Swift, aki így az első lett, aki kétszer is megkapta ezt az elismerést - írta a BBC News.

    A díjat annak a női előadónak ítélik oda, aki az előző évben "sikereivel, irányításával és újításaival a leginkább formálta a zenei életet és hatott rá". A tekintélyes zenei magazin korábbi díjazottjai között szerepelt Pink, Beyoncé és Katy Perry. Swift, aki először 2011-ben lett az év énekesnője, most december 12-én veheti át az újabb elismerést a Billboard Nők a zenében elnevezésű New York-i gáláján.
    "Pályafutása során Swift 60 száma került fel a Billboard százas toplistájára - 2006-os debütálása óta ezt egyetlen női előadó sem tudta felülmúlni" - hangsúlyozta Janice Min, a Billboardot is magában foglaló Guggenheim médiacsoport társelnöke.
    A hétszeres Grammy-díjas énekesnő a digitális zenei eladások rekorderének is számít. 
    A novemberi brit Vogue éppen Taylor Swiftnek szentelte címlapját. A popsztár egy interjúban elmondta: nincs mit titkolnia. "Megértettem, hogy bármi, amit csinálok, az beszéd tárgya lesz, boncolgatják, vitatják, de már hozzászoktam ennek a dinamikájához" - jelentette ki, hozzáfűzve, hogy nagyon büszke arra, ahogy az élete halad.
    "24 éves vagyok, hajadon, és nagyon függetlennek érzem magam. Rengeteg mókás dolog történt az életemben" - foglalta össze.
    Az énekesnő ötödik albuma 1989 címmel október végén kerül a boltokba.
http://www.bbc.co.uk/newsbeat/29578107