Andrea napja van. | 2024.04.18

A magyar gasztronómia és lóversenysport legjobbjai a Derby és Gasztroangyal Fesztiválon

2015-06-16 14:44:52

Budapest, 2015. június 16., kedd (MTI) - A magyar gasztronómia és lóversenysport legismertebb képviselői várják a közönséget július 3. és 5. között az első Derby és Gasztroangyal Fesztiválon a budapesti Kincsem Parkban.

    A háromnapos rendezvényen több mint 100 termelő ezernél is több portékája lesz megvásárolható és megkóstolható, de a látogatókat angol telivérek és agárversenyek futamaival is várják a szervezők - hangzott el a program helyszínén tartott keddi sajtótájékoztatón.
    Pécsi István, a Kincsem Nemzeti Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a pénteki program gerincét a Lóverseny az éjszakában program adja, amelyen a gátverseny mellett lesz utánpótlás Hendikep Kupa és agárverseny is. Az estet a nagyszínpadon Rúzsa Magdi koncertje zárja.
    Szombaton az ügetőfutamoké lesz a főszerep, a 10 ügetőfutam közül az Aréna Pláza Pannónia díjért a legjobb négy- és ötéves lovak versenyeznek, a 101. Magyar Ügetőderbyn pedig a legjobb három éves lovak állnak rajthoz. A nap végén a Virtuózok koncertjét lehet meghallgatni.
    Vasárnap galoppversenyek lesznek, a zárónap vendégeként pedig a Nemzeti Lovasszínház gálaműsorát tekinthetik meg a résztvevők.
    Borbás Marcsi, a közmédia Gasztroangyal című műsorának vezetője elmondta, hogy a tradicionális magyar konyha legjellegzetesebb ízeivel és számos újdonsággal is találkozhatnak a látogatók. Kiemelte, a meghívott termelőket komoly szakmai szűrés alapján választották ki, hogy a vendégek a legmagasabb minőségű termékek közül válogathassanak, legyen szó akár tejtermékekről, tészta-, kenyér- és húsfélékről vagy zöldségekről, gyümölcsökről. "Nagyon figyeltünk arra, hogy a tradicionális és a korszerű táplálkozás egyaránt helyet kapjon a kínálatban, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő ételeket" - emelte ki.
    A gasztroszínpadon Borbás Marcsi vendégeivel együtt fog sütni és főzni, de a helyszínre érkezők a réteshúzás, a lekvárfőzés, a halfilézés, a savanyítás, a kenyérsütés, és a sajt készítés fortélyait is elsajátíthatják.