Huba napja van. | 2022.08.19 | MNB középárfolyam:

Bitay: egy család akár 40 ezer forintot is spórolhat az olcsóbb tűzifával

2014-10-29 08:14:54

 Az úgynevezett tűzifa-rezsicsökkentés révén átlagos fogyasztás mellett családonként 20-30, akár 40 ezer forintos spórolást is el lehet érni a fűtési időszak alatt - mondta Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára az M1 kedd esti Híradójában.

    Mint a Híradóban elmondták: az erdészetek kizárólag lakossági felhasználásra október eleje óta 10 százalék kedvezménnyel árusítják a tűzifát. A rendelkezésre álló 170 ezer köbméterből alig három hét alatt 26 ezret adtak el. Az államtitkár a Híradónak hangsúlyozta: szükség esetén megnövelhetik a rendelkezésre álló tűzifa mennyiségét.
    Bitay Márton Örs kiemelte: a vidéki Magyarország lakosságának  jelentős része részben vagy egészében tűzifával "termeli meg az otthon melegét", számukra most jön el a rezsicsökkentés. 
    A programmal mintegy 20 ezer családnak biztosítanak olcsóbb fűtési lehetőséget a télen - mondták a híradóban, hozzátéve: a lehetőséggel bárki élhet, aki felkeresi a 22 állami erdőgazdaság egyikét.
    A programra óriási az érdeklődés, a Földművelésügyi Minisztérium ezzel járul hozzá a kormány rezsicsökkentési programjához - hangzott el az M1 Híradóban.