Andrea napja van. | 2024.04.18

Hétvégi korlátozások Kazincbarcikán és Miskolcon

2020-04-25 10:19:00

A hétvégén tilos a közterületek látogatása Kazincbarcikán

2020. április 25-én 00.00 órától április 26. éjfélig lezárásra kerülnek Kazincbarcika Város kiemelt közterületei, mint a Fő tér (Fő téri játszótér és a Polgármesteri Hivatal előtti terület), a Herbolyai-tó és környéke, a Csónakázó-tó és környéke, a Völgy Park, valamint az Eötvös tér. A hétvégén a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság és a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet munkatársai vegyes párosokban fokozott ellenőrzéseket végeznek. Köszönjük, hogy megértik, az emberi élet és egészség a legfontosabb, és ezért betartják a szabályokat.

Miskolcon ismét lezárják a túristák előtt parkolókat

Április 25-i hétvégén ismét lezárják a turista forgalom elől a miskolci parkolókat, az intézkedésről ez alkalommal is a miskolci lakosság védelme érdekében döntött Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere. A jó idő és az ingyenes parkolás miatt a hétvégéken ugrásszerűen megnövekszik a parkolók, ezzel együtt a főutca és a kirándulóhelyek forgalma is. Az ilyen területeken kialakuló csoportosulások pedig könnyen felgyorsíthatják a vírus terjedését – a parkolók lezárásáról ezért született most is döntés.

A lakossági parkolással is érintett parkolókat az ott lakók továbbra is használhatják. A korlátozás betartását az önkormányzati rendészek és a rendőrség ez alkalommal is szigorúan ellenőrzik majd. A rendőrség a forgalmasabb útszakaszokon – ahogyan a korábbi hétvégéken is – fokozottan ellenőrzi majd az autósokat és a kijárást korlátozó intézkedések betartására is felhívják a közlekedők figyelmét.