Auguszta napja van. | 2024.03.29

Időjárás-jelentés

2020-04-24 17:20:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Európa időjárását jórészt egyetlen, nagy kiterjedésű magasnyomás alakítja. Sokfelé derült és csapadékmentes az idő. Csupán a Földközi-tenger néhány pontján alakult ki jelentősebb csapadékkal járó lokális zivatar. A Kelet-európai-síkság északi tájait hideg légtömeg árasztotta el, ott nagy területen 0 fok körül alakul a csúcsérték. Ezzel szemben Ukrajnától Spanyolországig, az Egyesült Királyságtól a Balkán-félszigetig szerte tavaszi, néhol már nyárias meleg van. Szombaton a Kárpát-medence fölött egy gyors mozgású hidegfront vonul át.

    Várható időjárás szombat estig:
    -------------------------------
    Pénteken a sok napsütést csak kevés fátyolfelhő szűrheti. Éjszaka változóan felhős, de még csapadékmentes idő várható. Szombat délelőtt inkább északkeleten, délután délnyugaton lehet átmenetileg több felhő, és főleg ezeken a tájakon helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. A délnyugati szél pénteken több helyen megélénkül, az északkeleti országrészben néhol meg is erősödik. Hajnaltól északnyugatira fordul, megerősödik, napközben nagy területen viharossá fokozódik a szél, amely a száraz talajállapot miatt több helyen porviharokat okozhat. Erősen viharos széllökések is előfordulhatnak zápor, zivatar környezetében.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 16 és 25 fok között valószínű, északkeleten lesz a hűvösebb, délnyugaton a melegebb.