Auguszta napja van. | 2024.03.29

Hajnal óta működik a hegyeshalmi régi határátkelő

2020-04-24 13:44:00

Péntek hajnal óta működik a régi hegyeshalmi határátkelő, a ki- és beléptetés folyamatos - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője az online sajtótájékoztatón.

    Lakatos Tibor elmondta: a határátkelőt a határ közelében élők, illetve az Ausztria és Magyarország között ingázók használhatják.
    Hozzátette: a határátkelő újranyitása a mezőgazdaságban dolgozóknak is nagy segítség, hiszen a gazdák vontatóikkal, mezőgazdasági járműveikkel nem tudták használni az autópálya-átkelőhelyet.
    Lakatos Tibor szólt arról is: folyamatosan ellátják a kórházakat védőfelszerelésekkel, pénteken több helyre is érkezik szállítmány. Budapesten a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba, a Dél-pesti Centrumkórházba, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetbe és a Szent János-kórházba, vidéken Veszprémbe, Székesfehérvárra, Tatabányára, Ajkra és Szekszárdra indul el jelentős mennyiségű szállítmány védőeszközökkel és felszerelésekkel.
    Az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője arra kérte a lakosságot, a hétvégén is tartsák be a korlátozó szabályokat, ne veszélyeztessék saját egészségüket, illetve másokét.