Gedeon napja van. | 2024.03.28

Több mint 27 millió fontnyi adomány gyűlt össze a BBC jótékonysági műsora alatt

2020-04-24 13:15:00

Több mint 27 millió fontnyi (10,7 milliárd forint) adomány gyűlt össze a koronavírus-járvány hatásainak enyhítésére a BBC One csütörtök esti, nagyszabású jótékonysági műsora alatt, amelybe a brit sztárok mellett Vilmos herceg is bekapcsolódott.

    A BBC One, valamint a Comic Relief és a BBC Children in Need nevű jótékonysági szervezetek együttműködésével megvalósult The Big Night In című háromórás különkiadás alatt csaknem 27,4 millió fontnyi felajánlás érkezett. A brit kormány ígéretet tett rá, hogy megduplázza a végösszeget - írja a BBC News.  
    Az est fénypontjai közé tartozott, amikor Vilmos herceg, II. Erzsébet királynő unokája jelentkezett be, hogy Stephen Fry angol humoristával közösen meglepjék a közönséget egy humoros jelenettel.
    A legendás Ki vagy, Doki? című sorozat elmúlt ötven évének sztárjai videoüzenetben mondtak köszönetet az igazi orvosoknak és egészségügyi dolgozóknak.
    Tíz év után először visszatért a képernyőre az Angolkák című angol sorozat, amelynek készítői, Matt Lucas és David Walliams házi készítésű jelmezekkel keltették életre a jól ismert karaktereket.
    Az összegyűlt pénzösszeget olyan emberek támogatására fordítják szerte Nagy-Britanniában, akiknek az életére nagyon súlyos hatással van a koronavírus-járvány.