Ervin napja van. | 2024.04.26

Időjárás-jelentés

2020-04-22 19:13:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Európa időjárása továbbra is kettős. Egy frontrendszer hatalmas felhőpajzsa miatt a mediterrán térségben sokfelé borongós és csapadékos az idő, többek közt Barcelona térségében 70-100 mm eső hullott az elmúlt napon. Északabbra - beleértve a Kárpát-medencét is - viszont egy szintén nagy kiterjedésű anticiklonnak köszönhetően a napsütés dominál, és igen száraz a levegő, ami fokozza az aszályt. A hőmérsékleti kép már tavaszhoz méltó értékeket mutat, hajnali fagyok síkvidéken már nem jellemzőek. Hazánk időjárását még csütörtökön is az említett magasnyomású képződmény határozza meg, eseménytelen időre számíthatunk.

    Várható időjárás csütörtök estig:
    ---------------------------------
    Derült, illetve az északkeleti és déli, délkeleti tájakon kissé gomolyfelhős időre számíthatunk csapadék nélkül. Az északkeleti szelet szerdán többnyire mérsékelt, csütörtökön többfelé élénk lökések kísérik.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul, de a Balatonnál ennél kissé enyhébb, a Kisalföldön, Viharsarokban és az északi völgyekben hidegebb is lehet, a fagyzugokban gyenge fagy is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 17 és 21 fok között alakul.