Auguszta napja van. | 2024.03.29

Belgiumban átlépte a hatezret az áldozatok száma, Luxemburgban lassul a járvány terjedése

2020-04-22 14:40:00

Átlépte a hatezret a koronavírus-járvány okozta betegségben elhunytak száma Belgiumban szerdán. A közegészségügyi szolgálat közölte: egy nap alatt 264-en haltak meg.

    A fertőzések száma 933-mal 41 889-re emelkedett a tizenegy és fél millió lakost számláló országban. Az áldozatok 54 százaléka idősotthonokban hunyt el. A közegészségügyi szolgálat szakértői szerint a járvány valószínűleg április 12-én tetőződött.
    A szolgálat szóvivője, Benoit Ramacker szerint az adatok bizakodásra adhatnak okot, de további erőfeszítéséket kell tenni a korlátozási intézkedések betartása érdekében.
    A La Libre című napilap szerint Sophie Wilmés kormányfő pénteken újabb korlátozásenyhítő stratégiákat jelent be, de addig is mindenkit "rendkívüli óvatosságra" int.
    Luxemburgban lassult a vírus terjedése az előző hetekhez képest, az országban laposodik a járványgörbe. A szerdai adatok szerint 60 új esetet regisztráltak 24 óra leforgása alatt, a halottak száma hárommal nőtt. A félmilliós lélekszámú nagyhercegségben 3618 beteget és 78 elhunytat tartanak számon.
    A luxemburgi kormány a járóbeteg-ellátás fokozatos visszaállítását tervezi, Paulette Lenert egészségügyi miniszter arra buzdította a lakosságot, hogy ne féljenek meglátogatni háziorvosaikat.