Gedeon napja van. | 2024.03.28

Palesztin merénylő elgázolt, majd megsebesített egy izraeli katonát, a támadót agyonlőtték

2020-04-22 09:45:00

Egy palesztin merénylő elgázolt és ollóval megsebesített egy ellenőrző pontnál őrködő izraeli katonát Jeruzsálem mellett. A katona közepesen súlyosan sebesült meg, a támadót agyonlőtték - jelentette a helyi média szerda reggel.

    Jeruzsálem mellett, a Maálé Adumim telepesváros felé vezető út Abu-Disznél található ellenőrző pontjánál egy fehér furgon hajtott megállás nélkül egy ott őrködő izraeli katonának, majd a sofőr kiugrott a járműből, és nekiesett az elgázolt őrnek.
    Több, szintén ott őrködő katona az áldozat segítségére sietett, és a merénylőt a helyszínen lelőtték. A furgont később átvizsgálták, és egy csőbombát találtak benne, amelyet a merénylő valószínűleg a többi katona felé akart dobni.
    Az ollóval felsőtestén megszúrt, húsz év körüli katonát a mentők a jeruzsálemi Saáré Cedek kórházba szállították közepesen súlyos állapotban.
    A koronavírus-világjárvány kezdete óta a Ciszjordániában elkövetett terrortámadások száma jelentősen visszaesett, legutóbb február elején hajtottak végre tizenkét katona ellen gázolásos merényletet Jeruzsálemben.