Ervin napja van. | 2024.04.26

Szociális katasztrófával ijesztget a munkásőr bankár

2020-04-20 14:19:00

Szociális katasztrófát vizionál a devizaalapú átverés egyik fő felelőse, a Bankszövetség munkásőr múltú egykori vezetője, Felcsúti Péter. A tévedhetetlen közgazdász szerepében tetszelgő Felcsúti, azoknak a "baloldali szakértőknek" a sorát gyarapítja, akik kártékony tevékenységükkel lehetővé tették családok százezreinek a kifosztását. 

Róna Péter balliberális közgazdász hét embert nevez meg felelősnek, köztük Felcsúti Pétert a Bankszövetség elnökét, Gyurcsány Ferencet, akinek a kormánya hathatósan segített a devizaalapú "hitel" elterjesztésében.

A forinthitel kamatát meghatározó jegybanki alapkamatot magasan tartották, ezzel a hitelfelvevőket az akkor alacsony kamatú devizaalapú "hitelezés" irányába terelték.

Ugyanolyan rejtélyes módon, mint ahogy manapság emelkedett a devizák árfolyama, pont olyan megmagyarázhatatlan módon drágult az adósok által soha nem látott svájci frank, euro és yen. Minél több hitelt fizetett vissza az adós, a hátralévő tartozása nem csökkent, hanem folyamatosan emelkedett. (Pl egy 3 millió forintos hitelre, kb 12 millió forintott kellett visszafizetni.) Családok százezreit egy életre tönkre tettek.

Jó lenne, ha végre napvilágra kerülne, hogy Felcsúti Péternek és a többi felelősnek, mennyi személyes haszna keletkezett a deviazaalapú átverésből? 

A nemzetközi pénzügyi bűnbanda előszeretettel tolja előtérbe autentikus szakértőknek ezeket a bűnbánó kommunistákat. A magyar társadalom, különösen azok, akiknek a tönkretételének elősegítésében a munkásőr múltú Felcsúti is közrejátszott, nem kérnek a szakértelméből. Inkább azt remélik, hogy a bíró elvtársak ma már másképp ítélnék meg a"devizaalapú banküzem" működését, amelyet a hétköznapi életben uzsorának neveznek, és a felelősöket elszámoltatja. Remélhetőleg eljön az a pillanat is. 

Korábbi írásunkat elolvashatja a címre kattintva:

A devizahitelezés egyik főfelelőse, Felcsúti Péter a kormány gazdaságpolitikai akciótervét bírálja

(Nyitókép Felcsúti Péter, a kép forrása HírTv)