Gedeon napja van. | 2024.03.28

Iniesta még nem akarja befejezni a profi futballt

2020-04-18 16:50:00

Harmincöt évesen sem óhajtja befejezni profi labdarúgó-pályafutását a spanyol Andrés Iniesta, aki jelenleg a japán Vissel Kobe középpályása.

    Az FC Barcelona korábbi csapatkapitánya az AS spanyol lapnak adott nyilatkozatában kijelentette: a katalán klubnál többé nem várható hasonló futballnemzedék megjelenése, mint amilyen az övék volt, soraikban az aranygeneráció képviselőivel, Lionel Messivel, Xavival, Carles Puyollal, Gerard Piquével, Sergio Busquets-cel.
    Iniesta elmondta, hogy japán élvonalbeli csapatánál minél tovább szeretne játszani.
    "Addig akarom rúgni a labdát, ameddig bírom, engem ez tesz boldoggá. Jó formában vagyok, és változatlanul kellőképpen motivált" - idézte szavait az újság, megemlítve, hogy az irányító középpályás mostani szerződése 2021-ig szól, s évente újítják meg.
    "Amikor azonban befejezem a karrieremet, vissza akarok térni a Barcához" - zárta nyilatkozatát Iniesta, aki világbajnoknak és kétszeres Európa-bajnoknak vallhatja magát. A Barcelonával négyszer nyert Bajnokok Ligáját, és a katalán csapatban eltöltött 22 év után, 32 trófea birtokosaként 2018 májusában szerződött Japánba.