Andrea napja van. | 2024.04.18

Emmi: elismert szakember a Fejér Megyei Kórház megbízott főigazgatója

2020-04-12 18:03:02

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Bucsi László címzetes egyetemi docenst bízta meg a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatói teendőinek ellátásával - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma vasárnap az MTI-vel.

    A közlemény szerint a megbízott főigazgató elismert szakember, az orvostudomány kandidátusa, 20 éve dolgozik a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, 2008 óta pedig ő az intézmény Mozgásszervi Sebészeti Centrumának a vezetője.
    Korábban több ízben dolgozott Angliában, és hosszú évekig volt a SOTE Ortopédiai Klinikájának osztályvezetője.
    Bucsi László jelenlegi megbízása határozott időre, a főigazgatói pályázat eredményes lezárásáig tart - írták.
    A feol.hu oldalon szombaton jelent meg, hogy a Fejér Megyei Hírlap információi szerint Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere arra kérte a megyei kórház főigazgatóját, Csernavölgyi Istvánt, hogy adja át hivatalát.
    A minisztérium aznap az Origo kérdésére azt közölte, hogy a kórház főigazgatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban olyan súlyos mulasztást követett el, amely indokolta, hogy átadja hivatalát.
    A leváltott főigazgató a Fejér Megyei Hírlapnak küldött közleményében úgy fogalmazott: "az adatszolgáltatás tényszerű adatokat közölt, telefonon pontos és naprakész adatokat szolgáltatott az intézmény, az elektronikus adatszolgáltatás egy esetben valóban csúszott", emiatt szüntették meg a munkaviszonyát. Ezt azonban adminisztrációs feladatnak és nem főigazgatói hatáskörnek nevezte és azt írta: jogi lépéseket tesz.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány